AdWords Tanfolyam, AdWords Hirdetés és Google AdWords Kampány

A módszer, ami garantálja számodra
a nyereséges AdWords hirdetést!

Az AdWords hirdetés célja az, hogy pénzt hozzon és nyereséges legyen a hirdetés, nem az, hogy a neved az emberek előtt tartsd!

De mi a módszer a nyereséges AdWords hirdetés biztosítására?

Egy rövid történet, rendkívül tanúságos: 1903-at írunk, történelmi év, amikor is a Wright testvérek próbálták a világ első repülőgépét az egekbe röpíteni Dél Carolina államban, az Egyesült Államokban.

Közben tőlük függetlenül egy másik szakember, Samuel Pierpont Langley, szintén a világ első repülőgépén dolgozott, egy egész személyzettel a háta mögött. Viszont az ő megközelítésük az volt, hogy tegyenek a gépbe egy jó erős motort, és akkor az majd biztos repülni fog. Semmi másra nem fókuszáltak csak a gép motorjára, hogy az jó erős legyen.

Ugyanakkor a Wright testvérek teljesen más megközelítéssel kezdtek neki.

Az ő megközelítésük az volt, hogy építsenek egy jó vitorlás karosszériát, amit elengednek majd a hegytetőről és az akár motor nélkül is repülni tudna. A gép formájára és az egyensúlyra fókuszáltak, a motort szinte nem is tartották olyan fontosnak. Úgy voltak vele, ha majd tud repülni a gép motor nélkül, akkor majd tesznek bele motort is…

4 év munka és kísérletezés után a vitorlás gép már jól működött, és ekkor megbízták Charlie Taylort, aki egy szerelő volt, hogy építsen a gépbe egy motort. Egy nagyon kicsi motor készített, mindössze 12 lóerős és 80kg volt az egész.

Mondanom sem kell, hogy a Wright testvérek történelmet írtak és azonnal híresek lettek, Samuel Pierpont Langley nevét meg nem ismeri senki…

Tehát a nyerő megközelítés az volt, hogy építsenek egy jó szárnyat és karosszériát, ami képes repülni, és csak utána kell a motor, és ők ezen dolgoztak 4 éven keresztül, amíg a Langley csapata csak az erős motorra fókuszált.

Mi köze van ennek a AdWords-höz?

Az Adwords a motorja az online üzletednek, a szárnya viszont a weboldalad! Egy erős motor jó szárny és karosszéria nélkül nem ér semmit!

De ha megvan a jó szárnyad és karosszériád, amibe aztán belerakod a motort az repülni fog! Tehát lesz egy repülőd, egy online üzleted, ami működik – éjjel nappal!

Ha van egy jól kialakított, hatékony weboldalad, aminek mindössze kevés a látogatója, az annyi mintha lenne egy jó karosszériád motor nélkül… Csak rakd bele a motort és repülni fog! De ha van sok látogatód, akik egy sz@r weboldalra érkeznek, azzal nehezen lesz online üzlet.

Amiben a Google segít Neked az, hogy költséghatékonyan célzott látogatókat tud vinni az oldaladra éjjel-nappal, tehát tudod tesztelni a weboldalad, tudsz rajta csiszolni és tudod tökéletesíteni az értékesítési folyamatodat.

Online üzletet építeni majdnem olyan, mint repülőt építeni… na jó, azért annál sokkal könnyebb, mivel rengeteg példa van előtted. Viszont így sem könnyű online üzletet építeni! Ha azt mondanám, hogy könnyű, nem mondanék igazat! Igen is időbe telik, és vannak kihívások, de ha egyszer felépítesz egyet, onnantól kezdve nincs megállás. És abszolút nincs szerencse faktor a dologban, csak össze kell rakni az egyes elemeket úgy, hogy azok elég jól működjenek, még az sem kell, hogy minden tökéletes legyen, csak elég jól működjön minden egyes rész, és működni fog a dolog!

Teljes mértékben tervezhető és kiszámítható az egész folyamat, de nézzük, hogyan! Íme az Adwords szisztéma:

Ugye az Adwords sok minőségi látogatót tud hozni a weboldaladra, de ez csak akkor ér valamit, ha a weboldalad azokat feliratkozókká, majd végül fizető ügyfelekké tudja neked konvertálni.

És a legfontosabb mérce, amit a szemed előtt kell tartanod, az a látogatói megtérülésed!

Leegyszerűsítve átlag profit/látogató, azaz mennyi a profitod egy látogatóra levetítve... Ezt azért kéne tudnod, mert ez fogja neked megmutatni, hogy mennyit fizethetsz maximum átlagosan egy kattintásért az Adwords-ben.

Hogyan tudod kiszámolni a látogató megtérülésed?

Volt a weboldaladon a múlt hónapban 5000 látogatód, kerestél 200.000 forintot, akkor 200.000/5000=40Ft a nyereséged/látogató. Tehát maximum 40Ft-ot költhetsz el egy kattintásra átlagosan! Ha 50Ft-ot költesz, az azt jelenti, hogy valahányszor valaki a hirdetésedre kattint, 10Ft-ot veszítesz!

Viszont, ha 30Ft a látogatói megtérülésed, és átlagosan 10Ft-ot fizetsz egy kattintásért, az azt jelenti, hogy valahányszor vki. a hirdetésedre kattint, 20Ft-ot keresel! Nem akkor rögtön, de a folyamat végén. Ez már jól hangzik, így van?

És ez még egyszer látogatói megtérülés, azaz átlag Profit/látogató. Nem vevő élettartam érték -ami egy teljesen más mérce a direkt marketingben. Nem egy vevő megszerzésére fordítható összeg, hanem látogatói megtérülés! Ezzel számolunk, ezt javasolja Perry Marshall, ezt javasolja Dr. Glenn Livingston és Te is ezzel fogsz számolni! Mert ez fogja Neked megmutatni, mennyit fizethetsz maximum egy kattintásért, hogy az biztosan nyereséges legyen a számodra!

Akik nem sikeres hirdetők az Adwords-ben, azok nem tartják szem előtt a látogatói megtérülésüket. Sokan ész nélkül licitálnak a kattintásokra.

"Hát 100Ft végül is nem sok egy kattintásért, azt ki tudjuk fizetni - hajrá!" De honnan tudod, hogy az nyereséges lesz? Ez nem egy gyerekjáték! Innen fogod tudni, a látogatói megtérülésedből!

Nem azt mondom, hogy nem fizethetsz többet egy kattintásért bizonyos kulcsszavak esetén, mint amennyi a látogatói megtérülésed. Ha az egy vásárlói kulcsszó és ott 25-ből 1 vásárol, akkor ott nyilván költhetsz többet. De az átlagos kattintásonkénti költséged a nap végén, legyen mindig a látogatói megtérülésed alatt, mert csak így fogsz nyereségesen hirdetni!

Viszont az Adwords szisztéma nem csak ennyiről szól! Hiszen akarod a látogatói megtérülésedet tudatosan növelni!

Miért? Mert azok fognak uralkodni az Adwords-ben, akik megengedhetik maguknak, hogy többet fizessenek egy kattintásért!

Tegyük fel, hogy a látogatói megtérülésed 200Ft, azaz megengedheted magadnak, hogy akár 100Ft-ot fizess egy látogatóért és még az is bőven nyereséges lesz számodra. Közben tételezzük fel azt, hogy a versenytársaid csak 30-40Ft-ot fizethetnek, hogy nyereségesek maradjanak. Mi fog történni? Te fogsz uralkodni! Több szóra is lehetsz az 1. helyen, több látogatót fogsz tudni venni, és gyorsabban fog nőni az online üzleted! Ez az Adwords szisztéma lényege, hogy tudatosan növeld a látogatói megtérülésed!

A látogatói megtérülésed növelése...

1, Jobb konverziók elérésével, pl.: ha a 10%-os feliratkozási arányod felhúzod 20%-ra, azonnal megdupláztad a látogatói megtérülésedet…

2, Növeljük a vásárlási tranzakciók méretét, vagy gyakoriságát, upsell, downsell és backend ajánlatokkal. Egyszerűbben fogalmazva több dolgot adsz el a meglévő és lehetséges ügyfeleidnek.

Pláne akkor rendkívül fontos ez, ha alacsonyabb árkategóriájú termékeket árulsz!

Nehéz az Adwords-el nyereségesen hirdetni valamit, ha az 5000Ft-ba kerül és van rajta 2000Ft egyszeri profitod. Viszont, ha felépítesz mögé egy rendszert, ami tovább értékesít akkor az már tud nyereségesen működni!

Láthatod, hogy BÁRKI tud nyereségesen hirdetni az AdWords rendszerben, csak ezzel az egy szabállyal kell tisztában lenned. Ha ezt az egyet betartod, képtelenség, hogy ne legyen nyereséges az AdWords hirdetésed!

Jelentkezz a Google AdWords Szisztéma kurzusra itt>>

A következő részben további haladó AdWords hirdetési stratégiákat fogok Neked bemutatni.

Az előző részek tartalmából...

Az 1. AdWords videót itt tudod megnézni>>

Az AdWords vs. Keresőoptimalizálás cikket itt tudod elolvasni>>

 

Köszönöm a figyelmedet, és hamarosan
találkozunk a következő részben!

Üdvözlettel,
Gergely